De therapeuten van Fysiotherapie Bronzwaer

Zoveel klachten, zoveel behandelingen. Wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk weer zonder pijn kan bewegen. Wij hebben ons allemaal gespecialiseerd in verschillende disciplines, zodat uw persoonlijke behandelplan altijd aansluit bij uw wensen. We stellen ons graag aan u voor:

Rik Jongen

In 2007 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en in 2013 heb ik de specialisatie als sportfysiotherapeut afgerond. Op dit moment ben ik bezig om in de sportfysiotherapie mijn Mastertitel te behalen. Binnen onze praktijk verzorg ik met name de algemene fysiotherapie en sportfysiotherapie.

Sinds 2005 ben ik tevens werkzaam bij voetbalclub MVV en sinds 2015 ook bij VV Scharn. Bij beide clubs verzorg ik namens onze praktijk de blessurepreventie, fysieke trainingen en revalidatie van met name de jeugd.

Naast het werken met sporters heb ik ook affiniteit met chronisch zieken. Zo werk ik veel met mensen die lijden aan diabetes of COPD en met mensen die vanwege hun aandoening in een rolstoel zitten. Via goede en persoonlijke begeleiding probeer ik op een zo verantwoorde en effectief mogelijke manier aan de lichamelijke conditie te werken.

BIG-nummer: 59909125204

Karen Weijers

In 1999 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Zuyd. Tijdens mijn stage ben ik in contact gekomen met de kinderrevalidatie.  Zodoende ook een korte vervanging gedaan op het toenmalige Franciscusoord.  In 2000 ben ik op tyltylschool de Maasgouw (meervoudig beperkt) terecht gekomen en had ik een duobaan ook in de eerste lijn in Landgraaf. In deze periode ben ik gestart met op de opleiding Kinderfysiotherapie. In 2007 kreeg ik de kans te gaan werken in een eerstelijns kindertherapie praktijk waar er nauw werd samengewerkt met het Orbis medish centrum en inpandig met de kinder-ergotherapie. Een super manier van samenwerken! Daar heb ik ook een korte periode mogen meekijken/meedraaien met de Down poli voor kinderen in het AZM. Sinds 2010 ben ik werkzaam bij fysiotherapie Bronzwaer waar ik samen met collega Rik in 2014 de praktijk heb over genomen.

Vanaf de start van mijn opleiding wilde ik graag met kinderen werken, wat tijdens mijn stage heel mooi bevestigd werd. Vanuit de kinderrevalidatie ben ik gaan werken met meervoudig beperkte kinderen, deels op een school en deels in medisch kinderdagverblijf. Dit is werk wat je vanuit je gevoel moet doen en heb dit met erg veel plezier gedaan. Nog steeds heb ik veel affiniteit met deze doelgroep. Binnen onze praktijk is het aanbod op het gebied van de kinderfysiotherapie zo divers dat ik hierin ook nog helemaal mijn ei kwijt kan.  Momenteel ben ik bezig met het afronden van mijn opleiding als zgn ToP therapeut, waarbij ik prematuur geboren zuigelingen in de thuissituatie mag gaan begeleiden. 

BIG-nummer: 19051918504

Maurice Petit

Ik ben in 1986 afgestudeerd aan de Academie voor Fysiotherapie Heerlen. Nadat Fysiotherapie Bronzwaer mijn eerste werkgever was in 1986 ben ik sinds 1991 vast verbonden aan de praktijk. Ik combineer het werk bij Fysiotherapie Bronzwaer sinds die tijd met mijn werk als geriatriefysiotherapeut bij Envida. Ik volgde Orthopedische Geneeskunde Cyriax, Manuele Therapie SOMT (3 jaar), Medische Trainings Therapie, Tapen en Bandageren, Kinesiotaping, Neurorevalidatie ITON en Geriatriefysiotherapie. In mijn werkzaamheden probeer ik zo veel mogelijk de mens als geheel te zien. De gevolgde cursussen en opleidingen ,mijn werkervaring, empatisch vermogen en positieve levensopvatting zijn de handvaten waarmee ik dat doe. 

BIG-nummer: 59034697604

Christianne Bessems

In 1998 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut, in 2003 heb ik mijn post-hbo-diploma bedrijfsfysiotherapie behaald en in 2013 ben ik gestart met de master geriatriefysiotherapie.
Ik ben een echte doener, enthousiast, ambitieus en leergierig om mij als persoon en als fysiotherapeut in het bijzonder te ontwikkelen en te onderscheiden. Als geriatriefysiotherapeut behandel ik kwetsbare ouderen met meerdere ziektebeelden al dan niet in een multidisciplinair team. Verder begeleid ik familie en mantelzorgsters en onderhoud ik de contacten binnen de verschillende netwerken.

BIG-nummer: 39048822104

Kim Snijders

Sinds augustus 2012 werk ik bij Fysiotherapie Bronzwaer. Ik ben in 2002 afgestudeerd als fysiotherapeut en in 2005 als kinderfysiotherapeut. Hierna heb ik meerdere cursussen en scholingen gedaan. Mijn specialismes zijn onder andere:

  • plagiocephalometrie bij zuigelingen met een voorkeurshouding
  • onrust en voedingsproblemen bij zuigelingen
  • motorische problemen bij kinderen van 0 tot 2 jaar
  • Schroth-therapie bij kinderen met een scoliose
  • kracht- en conditietraining bij kinderen

Na een aantal jaren ervaring te hebben opgedaan met de behandeling van kinderen binnen het kinderziekenhuis, revalidatie, gezondheidscentrum en sportmedisch centrum ben ik erg blij nu te mogen werken in deze veelzijdige praktijk. Het werk als kinderfysiotherapeut is elke dag anders. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier. Daardoor blijft mijn werk uitwisselend en uitdagend. Werken met kinderen is gewoon één groot feest!

BIG-nummer: 89059400604

Wilma van Dooren

In 1999 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en in 2004 heb ik mijn opleiding tot kinderfysiotherapeut afgerond. Vanaf die tijd werk ik voornamelijk met kinderen van 0 tot 18 jaar met allerlei problematiek. Ik behandel onder meer knieklachten, schrijfmotoriek, voorkeurshoudingen en scoliose. De laatste jaren heb ik veel cursussen gevolgd op het gebied van sensorische prikkelverwerking en het behandelen van kinderen met autisme.

BIG-nummer: 49050488904

Vera Jaminon

Mijn naam is Vera Jaminon, sinds 2001 ben ik fysiotherapeute. Na de opleiding sportfysiotherapie en inmiddels moeder van drie kinderen werd de interesse in de kinderfysiotherapie gewekt. In 2015 ben ik afgestudeerd aan de Master of Science in de kinderfysiotherapie in Breda.  Het werken met kinderen is elke dag anders. Samen met ouders, broertjes/zusjes, leerkrachten en/of andere disciplines is er voor ieder kind een andere aanpak.  Kinderen met een achterstand in de motorische ontwikkeling van welke aard ook helpen binnen hun mogelijkheden het meest optimale eruit te halen, geeft mij elke dag plezier en zin in mijn werk. Ik hoop dit enthousiasme over te brengen op mijn patienten.  Namens de praktijk Bronzwaer werk ik op diverse locaties in het heuvelland, waaronder Gulpen, Eys en Vaals. 

BIG-nummer: 49056363304

Mirthe Went

Na mijn afstuderen in 2014 ben ik mij als fysiotherapeut gaan specialiseren op klachten rondom zwangerschap, bevalling en de kraamperiode. Sinds 1 mei 2017 werk ik twee dagen per week bij Fysiotherapie Bronzwaer. Hiernaast ben ik nog werkzaam bij een andere fysiotherapiepraktijk. Ik houd van sporten en doe dit veel en fanatiek. Het plezier dat ik hierin beleef wil ik graag overbrengen op anderen tijdens mijn werkzaamheden als fysiotherapeut. Vanuit deze passie heb ik verschillende cursussen gevolgd in blessurepreventie voor hardlopers en hardlooptechniek. In de toekomst wil ik mijzelf door middel van nascholing en een eventuele masterstudie verder specialiseren en hierdoor op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen mijn vakgebied. Binnen Fysiotherapie Bronzwaer behandel ik patiënten met uiteenlopende problematieken, variërend van behandeling in de behandelkamer tot revalidatie in de oefenzaal.

Ik kijk er naar uit u te ontmoeten in onze praktijk! 

BIG-nummer: 19918674304

Nadine Pesch

Mijn naam is Nadine, geboren in april 1976 en gelukkig getrouwd. Ik ben Duits van origine en woon in Belgie. Zelf heb ik geen kinderen. Dat is misschien ook één van de redenen, waarom ik het geweldig vind om met kinderen te werken. 

Ik ben geregistreerd Algemeen Fysiotherapeut (2000) en Kinderfysiotherapeut (2005). Tevens heb ik in 2008 de opleiding als Sensorisch Integratietherapeut afgerond. 

Naast mijn bezigheden in de praktijk, werk ik ook nog op de Latasteschool in Horn, de grootste school voor speciaal onderwijs in de regio Midden Limburg. Deze school ontwikkelt zich tot een expertisecentrum met een breed onderwijs- en ondersteuningsaanbod voor kinderen. Hier werk ik al jaren nauw samen met verschillende specialismen in het welzijn van het kind. Dat is ook mijn doel bij Fysiotherapie Bronzwaer, waar ik sinds januari 2018 werk.

BIG-nummer: 29053405204

Yvonne Huisman

Ik ben Yvonne Huisman, moeder van twee kleine kinderen en ik ondersteun de fysiotherapeuten een paar dagen per week op het administratieve vlak. Ook regel ik office gerelateerde zaken zoals telefoon beantwoorden, afspraken maken en verzetten, post verwerken enzovoort. In mijn vrije tijd zing ik in een bandje en lees ik graag.

Fysiotherapie in Maastricht;