Verminder rugpijn en verbeter uw houding met scoliosetherapie

Een scoliose, wat is dat? Het is een benaming die niet bij iedereen bekend is, maar de niet-medische term – een kromme rug – maakt meteen duidelijk wat het is. Bij een scoliose is de wervelkolom zijdelings verkromd. Fysiotherapie Bronzwaer in Maastricht biedt verschillende behandelmethoden voor scoliose.

SEAS-therapie en de Schroth-methode

SEAS-therapie (Scientific Exercises Approach to Scoliosis) is er voor kinderen en volwassenen met verschillende wervelkolomafwijkingen. In onze praktijk passen we voornamelijk de Schroth-methode toe. De driedimensionale oefentherapie van Catharina Schroth is een behandelmethode die in Duitsland al jaren met veel succes wordt toegepast bij jongeren en ouderen met scoliose. Ook bij andere wervelkolomdeformiteiten, zoals deze voorkomen bij bijvoorbeeld kyfosering van de borstwervelkolom, heeft de methode zijn nut bewezen. De Schroth-methode helpt klachten en vervormingen aanzienlijk verminderen.

Het doel van de Schroth-oefeningen is het voorkomen en afremmen van de scoliose. Vooral bij oudere scoliosepatiënten, maar ook bij patiënten met andere wervelkolomdeformiteiten, komen geregeld pijnklachten voor. De Schroth-oefeningen kunnen helpen om deze klachten te voorkomen of te verminderen. De oefeningen richten zich op de driedimensionale veranderingen bij scoliose. De zelfhulp staat centraal. De scoliosepatiënt traint middels actieve oefeningen zoveel mogelijk in de thuissituatie. Houdingsverbetering is een belangrijk onderdeel van de Schroth-behandeling!