Over de praktijk van Fysiotherapie Bronzwaer in Maastricht

‘Kan ik ook thuis behandeld worden?’ En ‘vergoedt mijn zorgverzekeraar de behandeling?’ Vragen die we vaak horen. Op deze pagina geven we u graag wat praktische uitleg over fysiotherapie in onze praktijk.

Fysiotherapie in Maastricht; Kinderfysiotherapie in Maastricht; Geriatrische fysiotherapie in Maastricht; Fysiotherapie in Maastricht; Kinderfysiotherapie in Maastricht; Geriatrische fysiotherapie in Maastricht; Fysiotherapie in Maastricht; Kinderfysiotherapie in Maastricht; Geriatrische fysiotherapie in Maastricht;

Behandelingen voor iedereen

In onze praktijk behandelen we mensen van jong tot oud. Iedereen ondergaat een fysiotherapeutisch onderzoek op maat en aan de hand van deze gegevens wordt een persoonlijk traject opgestart waarbij de hulpvraag van de patiënt centraal staat.

De fysiotherapie vindt plaats in de praktijk, bij u thuis of zonodig op locatie. Wilt u een afspraak maken? Bel 043-3632671 of vul het formulier in

.

De praktijk is geopend op:

Maandag 8:00 - 20:00 uur
Dinsdag 8:00 - 20:00 uur
Woensdag 8:00 - 20:00 uur
Donderdag 8:00 - 20:00 uur
Vrijdag 8:00 - 19:00 uur
Zaterdag in overleg

 

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, waardoor de behandelingen uit de aanvullende verzekering altijd 100% worden vergoed. Op de websites van de verschillende verzekeraars zijn wij terug te vinden onder de naam Bronzwaer of onder onze maatschapnaam Jongen en Weijers Fysiotherapie.

Vergoeding kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie wordt vergoed vanuit het basispakket. Wanneer meer dan 9 behandelingen nodig zijn, kan de behandeling verlengd worden met nog eens 9 behandelingen vanuit de basisverzekering. Daarna gaat een eventuele aanvullende verzekering in. Chronische aandoeningen bij kinderen worden vanaf de eerste behandeling in de basisverzekering vergoed. Kinderen zijn eveneens vrijgesteld van het eigen risico.

Algehele vergoeding fysiotherapie

Sinds enkele jaren zit fysiotherapie niet meer in de  basisverzekering, maar wordt behandeling wel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Die heeft vrijwel iedereen, dus er is geen beletsel om een fysiotherapeut te bezoeken wanneer u denkt die nodig te hebben. Hierbij wordt er eveneens geen aanspraak op het eigen risico gedaan. Ook kunt u zonder verwijzing van een arts bij ons terecht.

Mocht u echter nog vragen of onzekerheid hebben over uw vergoeding, dan kunt u ons uiteraard altijd bellen voor uitleg op 043-3632671

Samenwerkingen

VV Scharn

VV Scharn is de grootste voetbalvereniging van Maastricht en omstreken. Zij staan al jaren bekend vanwege hun uitmuntende jeugdopleiding waarbij alle elftallen op de hoogste amateurniveaus spelen.

Naast het sponsorschap verzorgen wij ook de blessurepreventie en revalidatie voor alle jeugdspelers van de vereniging. Iedere week is één van onze medewerkers op het trainingscomplex om blessures te screenen en zo nodig te behandelen.

VV Scharn

Buurtzorg

Buurtzorg is een thuiszorgorganisatie die met kleine teams, bestaande uit (wijk)verpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden zorg thuis levert. Het gaat hierbij om verpleging en persoonlijke verzorging. Fysiotherapie Bronzwaer is sinds de oprichting van Buurtzorg Maastricht verbonden als de enige voorkeursfysiotherapeut voor Maastricht-Oost. Regelmatig vindt er overleg plaats tussen de verpleegkundigen en de ergotherapie om zo de zorg voor de patiënt te optimaliseren.
Fysiotherapie Bronzwaer is sinds de oprichting van Buurtzorg Maastricht verbonden als de enige voorkeursfysiotherapeut voor Maastricht-Oost. Regelmatig vindt er overleg plaats tussen de verpleegkundigen en de ergotherapie om zo de zorg voor de patiënt te optimaliseren.

Buurtzorg

Hanssen Footcare

Op het gebied van lopen en bewegen werken wij samen met Hanssen Footcare. Voeten hebben veel invloed op de totale houding en de manier van bewegen. Een afwijkende voetstand kan bijvoorbeeld knie-, heup- of rugklachten veroorzaken. Door samen te werken met de podotherapeuten en orthopedisch schoenspecialisten van Hanssen Footcare, kunnen wij u extra zorg bieden op het gebied van voeten, voethulpmiddelen (zoals aangepaste voetbedden) en schoenen. Zodat u weer met plezier kunt wandelen, werken of sporten. Iedere 2 weken op woensdagmiddag is orthopedisch schoenspecialist Léon Hahn in onze praktijk aanwezig voor spreekuur. Wilt u graag een afspraak met hem maken, dan kunt u dat via onze praktijk doen

Hanssen Footcare

Lopers Company Maastricht

Lopers Company Maastricht is dé hardloop- en wandelspeciaalzaak in Maastricht. Vanwege onze specialisatie in sportfysiotherapie krijgen wij veel hardlopers onder behandeling. Wij werken met Lopers Company samen op het vlak van advisering met betrekking tot schoeisel. Tevens heeft podoloog Pascal Dautzenberg hier tweewekelijks zijn spreekuur, waardoor er op locatie ook gedegen onderzoek naar specifieke voetklachten gedaan kan worden.

Lopers Company Maastricht

Ergotherapie Husson

Ergotherapie Husson is een jonge praktijk die gespecialiseerd is in ouderenzorg. Al enkele jaren werken wij met deze praktijk op een prettige manier samen en zodoende gebruiken zij onze praktijk regelmatig als uitvalsbasis.

Mocht er vraag zijn naar een multidisciplinaire aanpak van een zorgvraag, dan hebben wij altijd de juiste mensen dicht bij ons staan om dit snel en effectief op te lossen.

Tevens is Ergotherapie Husson aangesloten bij Buurtzorg Nederland, waar zij de ergotherapie voor Maastricht-Oost en -West verzorgen.

Ergotherapie Husson

Maastricht United

Maastricht United is een samenwerkingsverband tussen MVV en meer dan 20 amateurverenigingen. De meest getalenteerde spelers van Maastricht e.o. zullen naast hun reguliere trainingen bij hun eigen club een extra gezamenlijk trainingsmoment krijgen. In dit trainingsmoment kunnen de spelers van een gelijk niveau met elkaar trainen onder begeleiding van goed opgeleide trainers en profvoetballers. Daarnaast worden ook wedstrijden tegen aansprekende tegenstanders georganiseerd. Denk aan KNVB-selecties en wedstrijden tegen andere betaald voetbalorganisaties.

Maastricht United

Fysiotherapie in Maastricht;