Over de praktijk van Fysiotherapie Bronzwaer in Maastricht

"Kan ik ook thuis behandeld worden?" En: "Vergoedt mijn zorgverzekeraar de behandeling?" Vragen die we vaak horen. Op deze pagina geven we u graag wat praktische uitleg over fysiotherapie in onze praktijk.

Behandelingen voor iedereen

In onze praktijk behandelen we jong en oud. Aan de hand van een fysiotherapeutisch onderzoek op maat starten we een persoonlijk traject op waarbij uw hulpvraag altijd centraal staat. De fysiotherapeutische behandelingen vinden gewoonlijk plaats in de praktijk, maar in sommige gevallen ook bij u thuis of op locatie. Wilt u een afspraak maken? Bel 043 - 363 26 71 of vul het formulier in.

Vergoeding vanuit de zorgverzekering

 

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, waardoor de behandelingen uit de aanvullende verzekering altijd 100% worden vergoed. Op de websites van de verschillende verzekeraars zijn wij terug te vinden onder de naam Bronzwaer of onder onze maatschapnaam Jongen en Weijers Fysiotherapie.

Vergoeding kinderfysiotherapie

 

Kinderfysiotherapie wordt vergoed vanuit het basispakket. Als meer dan negen behandelingen nodig zijn, kan de behandeling verlengd worden met nog eens negen behandelingen vanuit de basisverzekering. Daarna gaat een eventuele aanvullende verzekering in. Chronische aandoeningen bij kinderen worden vanaf de eerste behandeling in de basisverzekering vergoed. Kinderen zijn eveneens vrijgesteld van het eigen risico.

Algehele vergoeding fysiotherapie

 

Sinds enkele jaren zit fysiotherapie niet meer in de basisverzekering, maar wordt behandeling wel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Die heeft vrijwel iedereen, dus er is geen beletsel om een fysiotherapeut te bezoeken als u denkt die nodig te hebben. Hierbij wordt er eveneens geen aanspraak op het eigen risico gedaan. Ook kunt u zonder verwijzing van een arts bij ons terecht.

Mocht u echter nog vragen of onzekerheid hebben over uw vergoeding, dan kunt u ons uiteraard altijd bellen voor uitleg op: 043 - 363 26 71.

Samenwerkingen

VV Scharn is de grootste voetbalvereniging van Maastricht en omstreken. Zij staan al jaren bekend vanwege hun uitmuntende jeugdopleiding waarbij alle elftallen op de hoogste amateurniveaus spelen.

Naast het sponsorschap verzorgen wij ook de blessurepreventie en revalidatie voor alle jeugdspelers van de vereniging. Iedere week is een van onze medewerkers op het trainingscomplex om blessures te screenen en zo nodig te behandelen.

VV Scharn

Buurtzorg is een thuiszorgorganisatie die met kleine teams, bestaande uit (wijk)verpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden, zorg thuis levert. Het gaat hierbij om verpleging en persoonlijke verzorging. Fysiotherapie Bronzwaer is sinds de oprichting met Buurtzorg Maastricht verbonden als de enige voorkeursfysiotherapeut voor Maastricht-Oost. Regelmatig vindt er overleg plaats tussen de verpleegkundigen en de ergotherapie om zo de zorg voor de patiënt te optimaliseren.

Buurtzorg

Op het gebied van lopen en bewegen werkt Fysiotherapie Bronzwaer samen met Hanssen Footcare. Uw voeten hebben een grote invloed op uw totale houding en manier van bewegen. Zo kan een afwijkende voetstand knie-, heup- of rugklachten veroorzaken. Wij werken samen met de podotherapeuten en orthopedisch schoenspecialisten van Hanssen Footcare om u extra zorg te kunnen bieden op het gebied van voeten, voethulpmiddelen (zoals aangepaste voetbedden) en schoenen, zodat u weer met plezier kunt wandelen, werken of sporten. Iedere twee weken op woensdagmiddag houdt orthopedisch schoenspecialist Léon Hahn een spreekuur in onze praktijk. Via onze praktijk kunt u een afspraak met hem maken.

Hanssen Footcare

Lopers Company Maastricht is dé hardloop- en wandelspeciaalzaak in Maastricht. Vanwege onze specialisatie in sportfysiotherapie krijgen wij veel hardlopers onder behandeling. Wij werken met Lopers Company samen op het vlak van advisering met betrekking tot schoeisel. Tevens heeft podoloog Pascal Dautzenberg hier tweewekelijks zijn spreekuur, waardoor er op locatie ook gedegen onderzoek naar specifieke voetklachten gedaan kan worden.

Lopers Company Maastricht

Ergotherapie Husson is een jonge praktijk die gespecialiseerd is in ouderenzorg. Al enkele jaren werken wij met deze praktijk op een prettige manier samen en zodoende gebruiken zij onze praktijk regelmatig als uitvalsbasis. Mocht er vraag zijn naar een multidisciplinaire aanpak van een zorgvraag, dan hebben wij altijd de juiste mensen dicht bij ons staan om dit snel en effectief op te lossen.

Tevens is Ergotherapie Husson aangesloten bij Buurtzorg Nederland, waar zij de ergotherapie voor Maastricht-Oost en -West verzorgen.

Ergotherapie Husson

Maastricht United is een samenwerkingsverband tussen MVV en meer dan 20 amateurverenigingen. De meest getalenteerde spelers van Maastricht e.o. zullen naast hun reguliere trainingen bij hun eigen club een extra gezamenlijk trainingsmoment krijgen. In dit trainingsmoment kunnen de spelers van een gelijk niveau met elkaar trainen onder begeleiding van goed opgeleide trainers en profvoetballers. Daarnaast worden ook wedstrijden tegen aansprekende tegenstanders georganiseerd. Denk aan KNVB-selecties en wedstrijden tegen andere betaald voetbalorganisaties.

Maastricht United